Odgovori na najčešća makeup pitanja polaznika

[:hr]Svijet makeupa i kozmetike laicima je često konfuzan stoga se nerijetko obraćaju profesionalnim vizažistima kako bi riješili svoje nedoumice. Arimed tim vizažista donosi vam najčešća pitanja s kojima se susreću i odgovore na njih.

Pitanje: Kako produžiti trajnost makeupa?

Odgovor: Prije svega bitno je poznavati razinu vlažnosti vaše kože odnosno suhu kožu nahraniti dovoljno tako da ona ne traži dodatnu vlažnost u tekućoj podlozi koja će u tom slučaju kraće izdržati na licu. Kod kombinirane/mješovite i masne kože problem je izbijanje sjaja na površinu koji uništava makeup zato preporučamo matirajući primer koji je zapravo barijera između masne kože i makeupa te spriječava prekomjerno sjajenje. Nakon svake tekuće podloge bitno ju je zafiksirati puderom u prahu ili kamenu.

Trajnost sjenila na očima također možemo produžiti korištenjem primera odnosno baza za kapak koji spriječavaju razmazivanje sjenila, mašćenje kapka i pucanje eyelinera.

Pitanje: Kako izbjeći narančasti izgled lica?

Odgovor: Odgovor na ovo pitanje krije se u poznavanju tonova i podtonova kože. Ako vaš puder na licu izgleda precrveno ili prenarančasto vrlo vjerojatno ste pogriješili podton vaše kože. Ukoliko imate žućkasti podton kože, a koristite roskastu tekuću podlogu vaše lice će izgledati narančasto;ako pak imate neutralni do roskasti podton kože, a koristite zlatno žućkaste tonove pudera dobit ćete isti, narančasti efekt. Obratite pažnju na nazive tekućih pudera jer se u njima krije podton kože kojem odgovaraju.

Pitanje: Kako odabrati savršenu nijansu tekuće podloge?

Odgovor: Tekući puder najbolje je birati na danjem svjetlu i to tako da u parfumeriju dođete bez podloge i probate različite nijanse na liniji koja vilicu spaja s vratom i nakon toga iziđite na ulicu da provjerite kako podloga doista izgleda. Nijansa koji se savršno stapa s vašom kožom i ne ostavlja vidljive tragove je upravo nijansa koja vam treba. Naravno ne smijemo zanemariti teoriju o podtonovima kože koju smo objasnili u prethodnom pitanju.

Pitanje: Kako prekriti tamne podočnjake?

Izrazito tamne podočnjake najbolje je prekriti na način da na njih prvo nanesemo narančasti ili crvenkasti korektor kojim neutraliziramo njihovu tamnoljubičastu boju, a zatim tekuću podlogu i običan korektor u obliku trokuta.

Pitanje: Kako izbjeći razmazivanje ruža i produžiti trajnost?

Odgovor: Koristite olovku za usne! Osim što olovkom možemo bolje definirati usne, čak ih i vizualno blago povećati, ujedno i određujemo granicu do koje će naš ruž ići. Olovka efikasno sprječava razmazivanje ruževa izvan ruba usana, a želite li produžiti trajnost popunite cijele usne olovkom. Želite li da vaš ruž traje više od par sati odlučite se za mat varijante,ali prije toga dobro nahranite usne kako ih ruž ne bi isušio.[:]

Gradi svoje snove znanjem,
jer znanje je moć!

Dragi budući, bivši i sadašnji polaznici,

Od 11.siječnja 2021. nalazimo se na novoj adresi u Badalićevoj 26a, Zagreb (Trešnjevka).

Kako bismo se svi osjećali sigurno i ponašali odgovorno učionice smo prilagodili trenutnim sigurnosnim mjerama, osigurali vam zaštitne maske i dezinficijense te vas ljubazno molimo da nas posjetite bez pratnje i poštujući preporučene mjere ponašanja uz obavezno nošenje zaštitnih maski i dezinficiranje ruku prilikom ulaska.

Veselimo se vašem dolasku i s nestrpljenjem vas iščekujemo! Sve edukacije upisuju se u radnu knjižicu!