Search
Close this search box.

Njega lica prije odlaska na plažu

-
Njega lica prije odlaska na plažu - Učilište Arimed

Lice ljeti

Kao što već znamo, koža lica, ali i cijelog tijela ljeti zahtjeva posebnu njegu. Sunčeve UV zrake, koje su zadnjih godina i opasnije nego prije, mogu uzrokovati prerano starenje kože i probleme s pigmentacijom. Uz to, žlijezde lojnice imaju povećan rad pa koža se više znoji i teže podnosi sve što stavimo na nju, uključujući i makeup.

Posljedice sunca i vrućina

Sunce oštećuje kožu u dubljim slojevima, što bi značilo da izaziva trajna i nepopravljiva oštećenja kože. Neke od negativnih posljedica loše i neadekvatne njege ljeti su iritacije kože i upalni procesi koji dovode do nepravilne pigmentacije kože, te dehidrirane, suhe i opuštena kože, pojave sitnih bora. Uvriježeno je mišljenje da koža zimi zahtjeva puno njege, i iako je to istina – zanemaruje se važnost iste tijekom ljetnih mjeseci.

Nesmijemo se dovesti do situacije da utjecaji sunca dovedu do ozbiljnih oštećenja i ružnih posljedica koje ne želimo imati na licu.

Obavezna zaštita lica

Iako smo o njezi i zaštiti lica tokom vrućih dana smo već pisali, opet ćemo naglasiti dio o zaštiti od štetnih tvari. Zaštitni faktor je obavezan tokom cijelog proljeća i ljeta, bez obzira da li ste u šetnji gradom ili na plaži. Imajte na umu da je većina preparata sa zaštitnim faktorom dosta teška i masna, pa mogu uzrokovati zatvaranje pora i stvaranje mitesera i komedona. Zato je potrebno odabrati odgovarajući zaštitni faktor i uložiti u kvalitetnije preparate s boljom i laganijom formulom. 

Savjeti

Na pitanje treba li posjetiti kozmetički salon prije odlaska na plažu, naš odgovor je DA! Uz dodatnu hidrataciju u kućnoj njezi, ljeti se preporuča i posjet kozmetičkom salonu na tretman mehaničkog čišćenja lica. Ovaj tretman najbolje će pripremiti vašu kožu za borbu protiv negativnih posljedica izloženosti suncu i visokih temperatura.

Prednost mehaničkog čišćenja lica je ta što će koža lakše upijati preparate, smanjuje se mogućnost upalnih procesa i lice će djelovati svježije.

Imajući na umu da je koža nakon tretmana osjetljiva i potrebno joj je vrijeme za regeneraciju, bitno je napomenuti da između tretmana i izlaganja suncu treba proći 5-7 dana. Zaštitni faktor je naravno, obavezan, ali preporuča se i pojačana upotreba. Osim toga, trebali bi pokušati što manje se izlagati suncu u procesu regenracije. Ignoriranje savjeta koje ćete zasigurno dobiti i od kozmetičara moglo bi dovesti do nejednakosti u tamnjenju kože, odnosno depigmentacije ili hiperpigmentacije s kojima ćete voditi borbu kroz cijelu jesen.

Učilište Arimed

Vodeći obrazovni centar za Beauty & Wellness edukacije.

Novosti

Pratite nas

Prijavite se na naš Newsletter!