Search
Close this search box.

Najčešća pitanja MakeUp polaznika

Nakon prvog dijela, vizažisti i edukatori Arimed Učilišta donose vam još nekoliko odgovora na najčešća pitanja s kojima se susreću na edukaciji za Profesionalnog vizažista. Kako su objasnili polaznicima, tako se nadamo da će i vama razjasniti pitanja o primjeni make up-a koja vas zanimaju.
Najčešća pitanja make up polaznika - Učilište Arimed

Pitanje: Šminkati oči pa podlogu ili podlogu pa oči? Koji je redoslijed ispravan?

Odgovor: Neki vizažisti smatraju da je podloga primarna pa prvo nanose puder, korektor, rumenilo a tek onda sjenčaju oči, dok drugi prvo šminkaju oči, posebno ako rade s tamnim sjenilima, kako bi izbjegli padanje sjenila na već gotovu podlogu. Ako je krajnji efekt makeupa postignut, svejedno kojim ste redoslijedom došli do njega.

Pitanje: Mogu li makeupom sakriti bore?

Odgovor: Vrlo često pitanje na koje je odgovor vizažista jednoglasno NE! Pravilnom njegom i hidratacijom kože možemo utjecati na pojavu bora, a odgovarajućim odabirom tekuće podloge ( ne preteški puderi za zrelu kožu) možemo izbjeći prenaglašavanje tih sitnih pokazatelja godina. Međutim makeup nije svemoguć, a skrivanje već postojećih bora spada u domenu estetske kirurgije, a ne makeupa.

Pitanje: Kako savršeno izvući tuš?

Odgovor: Funkcija tuša je vizualno podizanje oka, odnosno blagi lifting efekt dakle bitno je tuš prilagoditi svom obliku oka. Bademastim i okruglim očima nešto deblji i izvučeniji tuš odlično stoji, dok bi žene sa sitnim očima i spuštenim kapcima trebale izbjegavati tuš ili umjesto njega povući tanku liniju crnom olovkom ili sjenilom kako im oči ne bi izgledale još manje. Što se same tehnike tiče bitno je vježbati i izvlačiti tuš svaki dan, postaviti kistić paralelno s okom i paziti da tuš nanesemo do korijena trepavica, odnosno da ne ostavljamo prazan prostor između kapka i trepavica. Ako ste potpuni početnik, probajte za početak liniju izvlačiti s tuševima u gelu koje je lakše kontrolirati.

Pitanje: Kako iscrtati obrve, a da izgledaju prirodno?

Odgovor: Koristite sjenila i kosi kistić namijenjen iscrtavanju obrva. Olovke i gelovi za obrve rezervirani su za jako definirane obrve, dok sjenila izgledaju prirodnije i mekše. Također pazite da nijansa sjenila kojim popunjavate obrve nikako ne bude pretamna, uskladite ju s korijenom vaše kose i svakako izbjegavajte crne nijanse.

Pitanje: Kako makeupom postići mlađi izgled?

Odgovor: Redovno njegujte svoju kožu, koristite tekuće podloge namijenjene zreloj koži, ne prepudravajte lice. Svježim breskvastim ili roskastim nijansama rumenila vratite svježinu vašem licu, a podočnjake prekrijte svijetlim korektorom koji će vam vratiti odmorni izgled lica. Odlučite se za nježne nijanse ruževa ili boje mesa, izbjegavajte teška i tamna sjenila, koristite zemljane, mat nijanse, izvucite trepavice maskarom, bez tuša i budite ponosne na svoje godine! 🙂

Učilište Arimed

Vodeći obrazovni centar za Beauty & Wellness edukacije.

Novosti

Pratite nas

Prijavite se na naš Newsletter!