Search
Close this search box.

MakeUp za brinete sa svjetlijim tenom

Jedna od najljepših beauty kombinacija, tamnija kosa i svjetlija put, lako se može naglasiti šminkom ako pazimo na pravilan odabir nijansi, osobito u obliku ruža i sjenila za oči. Tim vizažista Arimed Učilišta donosi vam savjete za pravilan nanos, odabir boja i upute kako lagani dnevni makeup pretvoriti u glamurozni večernji makeup.
Make Up za brinete sa svjetlijim tenom - Učilište Arimed

Uokvirite svoje lice: Obrve

Kako većina tamnokosih žena već ima prirodno istaknut pigment u obrvama, olovka za popunjavanje obrva nije potrebna. Kako biste istaknuli željeni oblik obrva, oblikujte ih pincetom i koristite sjenilo za obrve u manjim količinama i lakšim potezima kako biste zadržali blagi izgled.

Rumenilo

Najbolje boje rumenija za vas su ciglasta, svijetloružičasta, svijetloljubičasta, ali i smećkasta. Koristite palete s rumenilima koje sadrže nekoliko različitih nijansi rumenila i igrajte se s miješanjem boja. Osim boje, za večernju varijantu, pravilnim nanosom bronzera možete osigurati vašem licu topao, zdrav, brončani sjaj bez obzira na to što ste svijetle puti.

Puder i korektor

Kako je upravo svijetla koža Vaš najljepši atribut, posvetite ovom dijelu više vremena. Nanesite korektor ispod očiju i na sva mjesta gdje su vidljive venice i nepravilnosti. Pri odabiru tekuće podloge posebnu pozornost obratite na nijansu, budući da je ženama sa svijetlom kožom teško pronaći nijansu koja nije pretamna. Podlogu nanesite ravnomjerno u tankom sloju te ju fiksirajte s transparentnim puderom u prahu. 

Oči

Crnom maskarom i tušem istaknite oči, a za sjenilo koristite roze, bež i breskvaste boje. Kako biste pretvorili dnevni u večernji makeup odaberite zlatkaste i svijetlo smeđe nijanse sa shimmerom i nanesite sjenilo duž cijelog kapka. S highlighterom posvijetlite kost ispod obrve za lifting efekt.

Usne

U dnevnoj varijanti najbolje će vam pristajati ruževi rozih i ciglastih boja, a za finiširanje glamuroznog večernjeg makeup-a koristite crveni ruž, ali pazite na nijansu.

Učilište Arimed

Vodeći obrazovni centar za Beauty & Wellness edukacije.

Novosti

Pratite nas

Prijavite se na naš Newsletter!