Makeup pogreške koje vas čine starijima

Makeup služi kako bi istaknuli prednosti, a sakrili nedostatke na licu. Krivom upotrebom šminke postiže se baš suprotno, i često lice zna djelovati starije nego što je.

POGREŠAN PUDER
Sve počinje od pudera, koji bi trebao biti najveći saveznik lijepoj koži. Upotrebom krivog pudera bore se mogu dodatno naglasiti. Struktura kože s godinama se mijenja te ako već dugo koristite isti puder, možda je vrijeme za promjenu. Tekući i puderi u kremi bolji su izbor od pudera u kamenu od kojeg koža može djelovati zamrljano.

PREJAKO KONTURIRANJE
Konturiranjem se ističu crte lica kako bi ono izgledalo definiranije. Pogrešan način konturiranja u kojem su konture prejake učinit će da lice djeluje starije. Uz to potrebno je konture dobro izblendati kako prijelazi ne bi bili uočljivi.

UPOTREBA KRIVIH KISTOVA
Za postizanje mladolikog izgleda bitno je i kako se šminka nanosi. Nisu svi kistovi dobri za svaki tip kože. Vizažisti savjetuju da puder nanosite spužvicom umjesto kistom jer se puder tako bolje razmazuje i sjedinjuje s kožom.

KRIVI KOREKTOR
Korektorom prikrivamo nesavršenosti na koži, no nije dobro koristiti isti korektor za prikrivanje akni i podočnjaka. Krivi nijansa korektora samo će dodatno istaknuti ono što pokušavate prikriti.

PREVIŠE MASKARE
Ovo se odnosi na trepavice na donjem kapku na kojem će previše maskare dodatno istaknuti podočnjake. Osim toga, oko može djelovati spušteno što nikako neće djelovati mladoliko.

PRETAMAN RUŽ
Usne s godinama postaju tanje, a s tamnijim ružem djelovat će još tanje. Ako baš nikako ne želite odustati od tamnog ruža, prije nego ga nanesete obrubite usta olovkom u istoj nijansi kao ruž. Olovku možete nanijeti i malo preko rubova kako bi vizualno povećali usne, no pripazite da ne pretjerate.

Gradi svoje snove znanjem,
jer znanje je moć!

Dragi budući, bivši i sadašnji polaznici,

Od 11.siječnja 2021. nalazimo se na novoj adresi u Badalićevoj 26a, Zagreb (Trešnjevka).

Kako bismo se svi osjećali sigurno i ponašali odgovorno učionice smo prilagodili trenutnim sigurnosnim mjerama, osigurali vam zaštitne maske i dezinficijense te vas ljubazno molimo da nas posjetite bez pratnje i poštujući preporučene mjere ponašanja uz obavezno nošenje zaštitnih maski i dezinficiranje ruku prilikom ulaska.

Veselimo se vašem dolasku i s nestrpljenjem vas iščekujemo! Sve edukacije upisuju se u radnu knjižicu!