Makeup u jarkim bojama

[:hr]Jarke i neonske boje asociraju na trendove koji su vladali modnim svijetom 90-ih godina, a u zadnje su vrijeme doživjele veliki povratak kako u svijetu mode, tako i u svijetu makeupa. Efekt neonskog makeup-a najbolje postižemo ukoliko koristimo proizvode visoke pigmentiranosti poput kvalitetnih sjenila u boji ili pak čistih pigmenata u prahu te matiranih trajnih ruževa upečatljivih nijansi.

Intenzivan makeup u bojama nije rezerviran samo za odvažne žene koje se žele istaknuti individualnim stilom šminkanja i oblačenja ,već je vrlo lako uklopiv i nosiv i u klasičnim varijantama. Boje svakom licu daju živost i svježinu i vrlo lako podižu jednobojan outfit poput klasične crne haljine ili pak bijele bluze.

Kako bi vaš koloristički makeup bio savršeno izveden bitno je paziti na nekoliko osnovnih stvari:

  • Savršena podloga

Jaki kolori na licu dodatno naglašavaju svaku nepravilnost te je stoga bitno pobrinuti se da vaš ten bude doveden do savršenstva. Nanesite tekući puder u nijansi koja se savršeno stapa s vašom prirodnom bojom tena, crvenila i nepravilnosti prekrijte korektorom i sve fiksirajte puderom u prahu. Tek sa savršenom podlogom neonske boje će doista doći do izražaja.

  • Umjerenost

Kad govorimo o intenzivnom, kolorističkom makeupu svakako je bitno ostati umjeren, odnosno odabrati jedan dio lica kojeg želite naglasiti neonskom nijansom, oči ili usne. Sjenilima u boji jednostavno kreiramo višebojne konture oka, a najbolje nam pristaju nijanse koje su u kontrastu s bojom naših zjenica. Rumenilo biramo prema boji ruža i nanosimo ga u manjoj količini izbjegavajući pritom “efekt klauna”.

  • Preciznost

Nanosimo li ruž jakih nijansi poput roze, zelene, naračaste ili žute, od iznimne je važnosti perfektno iscrtati usne kako vaš makeup ne bi izgledao neuredno i razmazano. Također tuševi u boji zahtijevaju mirnu ruku i precizne linije.

  • Priprema

Za najbolje efekte sjenila u boji preporučamo korištenje primera odnosno baze za sjenilo koja će pojačati boju sjenila i istovremeno osigurati trajnost vašeg makeupa, dok na usnama prije nanosa ruža napravite piling i nahranite ih balzamom kako intenzivne i pigmentirane nijanse ruževa ne bi isušile vaše usne i učinile makeup neudobnim za nošenje.

I za sam kraj savjetujemo vam da budete odvažne i kreativne i ponosno i bez straha nosite upečatljive boje na licu.

Želite znati više? Pogledajte što sve možete naučiti na edukaciji za Profesionalnog vizažista u Arimed Učilištu – www.arimed.eu/edukacije/vizazist-sminker/.[:]

Gradi svoje snove znanjem,
jer znanje je moć!

Dragi budući, bivši i sadašnji polaznici,

Od 11.siječnja 2021. nalazimo se na novoj adresi u Badalićevoj 26a, Zagreb (Trešnjevka).

Kako bismo se svi osjećali sigurno i ponašali odgovorno učionice smo prilagodili trenutnim sigurnosnim mjerama, osigurali vam zaštitne maske i dezinficijense te vas ljubazno molimo da nas posjetite bez pratnje i poštujući preporučene mjere ponašanja uz obavezno nošenje zaštitnih maski i dezinficiranje ruku prilikom ulaska.

Veselimo se vašem dolasku i s nestrpljenjem vas iščekujemo! Sve edukacije upisuju se u radnu knjižicu!