Search
Close this search box.

Kako postići ‘Glow’ u dnevoj i večernjoj varijanti

Vizažisti edukatori Arimed Učilišta svojim dugogodišnjim radom ispratili su mnoge polaznice u make up vode, no bitno je napomenuti da se svakodnevno nadograđuju i educiraju kako bi i budućim polaznicama ponudili najaktualnije znanje i trendove. Tako su nedavno i sami bili polaznici masterclassa renomiranog vizažista Maria Dedivanovića, osobnog vizažista Kim Kardashian. Mnoštvo trikova, najnovijih makeup trendova i tehnika već prenose polaznicama, a danas su odlučili otkriti vam kako se postiže glow izgled kože, u dvije varijante.
Edukacija za profesionalnog vizažista - Mirta Velčić - Učilište Arimed

Dnevna varijanta

Dnevna varijanta make up-a u rječniku profesionalnih vizažista naziva se i ‘nude’ make up. On zahtijeva minimalni nanos podloge i pudera, te suptilne sjene i maskaru na očima. U kombinaciji s glow-om, odnosno make up-om postignutim sjajem kože, ovaj tip šminkanja naziva se i „no make up-make up ” budući da je završni rezultat maksimalno prirodan.

Kako postići glow?
Glow se do sada postizao nanošenjem samog highlighter-a na kost ispod obrve, na vrh jagodične kosti i duž nosa, odnosno na najistaknutije kosti lica, no ako želite postići još prirodniji sjaj kože, umjesto highlightera upotrijebite vazelin. Ljubiteljima jačeg sjaja kože vazelin može poslužiti kao odlična podloga za običan highlighter s obzirom da će tada efekt glowa biti još intenzivniji i vidljiviji.

Omjer možete odrediti sami, ali pazite da vazelin dobro utapkate u kožu. Što se tiče šminke na usnama, u dnevnoj varijanti, koristite sjajno sjajilo i time dodatno naglasite glow.

Večernja varijanta

Mario Dedivanović u modu je vratio davno zaboravljeno plavo sjenilo, i to u metallic varijanti. Ono će vam također pomoći u postizanju sjaja, jer  u sebi sadrži svjetlucave čestice. Konture će nam u večernjem make up-u pomoći da naglasimo točke na koje želimo nanijeti highlighter, a ovdje ga proširujemo i izvan lica – na područje ključnih kostiju, dekoltea i ramena.

Učilište Arimed

Vodeći obrazovni centar za Beauty & Wellness edukacije.

Novosti

Pratite nas

Prijavite se na naš Newsletter!