Search
Close this search box.

Ispucali vrhovi kose – Kako dočekati jesen bez ispucalih vrhova

Naša je kosa tijekom ljeta izložena mnogim štetnim utjecajima – počevši od sunčevih zraka, morske vode, vjetra, klora iz bazena itd. Stoga se često dešava da jesen dočekamo sa suhom i zapetljanom kosom ispucalih vrhova koju je vrlo teško ukrotiti.
Ispucali vrhovi kose - Učilište Arimed

Kako zaštititi kosu?

Srećom, za sve postoji rješenje. Kosu možemo uspješno zaštititi od svih štetnih utjecaja i pravilnom njegom izbjeći sve nepoželjne promjene.

Vrlo je bitno da kosu dobro pripremimo za ono što je čeka kada ćemo provoditi sate na suncu i u moru.

Prije godišnjeg odmora, osim uobičajene njege regeneratorom, u svoju kućnu njegu uvedite preparate poput ulja za kosu, seruma i maski koje dubinski hrane i hidratiziraju vaše tjeme i kosu. Također, izbjegavajte velike promjene kao što su drastično posvjetljivanje kose, ili često bojanje.

Preporučamo i smanjivanje stiliziranja kose peglom ili figarom. No, ako ste jedna od onih koja ne može nigdje bez pegle, obavezno savjetujemo upotrebu kvalitetnih preparata koji pružaju zaštitu od topline prilikom stiliziranja.

Ljeto je razdoblje kada su u modi tzv. lagane morske kovrče. Takve kovrče možete postići frizurama poput opuštenih pletenica koje štite kosu od sunca i sprječavaju petljanje nakon izlaska iz mora.

Bojana kosa je podložnija oštećenjima, pa zahtjeva više njege. Preporučamo češću upotreba maski koje će ju hidratizirati i nahraniti. Također, možete koristiti i prirodne preparate poput kokosovog ulja i ricinusovog ulja, kao hranjiva ulja prije pranja ili za završno stiliziranje.

Uložite i u kvaliteniju četku za raščešljavanje i kosu lagano rasčešljavajte od vrhova prema korijenu da ju što manje oštetite, te izbjegavajte sušenje fenom i trljanje kose ručnikom. Za zaštitu od sunčevih zraka, koristite preparate s faktorom. 

Bezbrižno na plažu

  • Na plažu nikako ne idite bez pokrivala za glavu. Uz to što sunce isušuje kosu, vaše vlasište može izgorjeti isto kao i koža tijela i lica.
  • Stilizirajte kosu u lagane opuštene pletenice za sprječavanje petljanja i koristite zaštitni faktor.
  • Nakon izlaska iz mora ili bazena isperite sol i klor s kose i lagano raščešljajte kosu prstima ili kvalitetnom četkom. Regeneratori u 2 faze pogodni su za aplikaciju na plaži nakon izlaska iz mora. To će dati najbolji efekt prirodnih morskih kovrči.
  • Jednom tjedno napravite tretman dubinskog hranjena kose s uljima poput maslinovog, bučinog ili bademovog i maslacima poput karitea.
  • Oprezno s kućnim verzijama posvjetljivanja kose, pogotovo s verzijom s limunovim sokom. On može dati lagane posvijetljene pramenove, ali isto tako može previše isušiti kosu.

Učilište Arimed

Vodeći obrazovni centar za Beauty & Wellness edukacije.

Novosti

Pratite nas

Prijavite se na naš Newsletter!