Što je zapravo permanentni make up?

Brzi stil života, previše obaveza i premalo vremena faktori su  koji su utjecali na činjenicu da se šminkanje od svakodnevnog opuštajućeg rituala  pretvorilo u teret i nepotreban gubitak dragocjenog vremena. Upravo iz tog razloga trajni odnosno permanetni make up u zadnjih je nekoliko godina doživio nevjerojatnu popularnost. Ako je i vama dosta razmazane i neuredne šminke koju morate neprestano popravljati saznajte što je točno trajni make up i za koga je idealan.

Postupak trajnog/permanentnog make upa zapravo je vrlo sličan tetoviranju jer se pomoću sitnih iglica u gornji sloj kože utiskuju pigmenti boje te na taj način koža ostaje trajno pigmentirana, a nepravilnosti na koži poput prorijeđenih obrva ili nedefiniranih usana – ispravljene. Iako na prvi pogled tretman djeluje iznimno bolno, zapravo se radi o minimalnoj boli s obzirom da se prije tretmana upotrebljavaju anestetici u obliku kreme ili gela koji smanjuju neugodan osjećaj.

Trajnost ovakve vrste šminke ovisi o tipu kože i boji s kojom se tretman radi, a generalno traje između 2-5 godina. Nakon što make up izblijedi postupak je potrebno ponoviti.

Žene koje se odlučuju za trajni make up jednostavne su, vole prirodan i nenametljiv makeup, a mikropigmentacijski trajni makeup omogućuje im da i bez trunke šminke izgledaju sređeno i uredno. Iako za sada ne postoji trajna šminka cijele podloge na licu, možete se odlučiti za trajnu šminku obrva, ruba usana ili linije oko očiju.

S obzirom da obrve daju okvir licu, japansko oblikovanje obrva/microblading i dalje je najpopularniji tretman trajne šminke u kojem se nožićem posebno oblikovanim za tu tehniku urezuje linija dlačica. Uz microblading sve traženiji tretman je i microshading, odnosno tzv. puder obrve koje obrvama daju prirodniji, posjenčani izgled, a tretman se umjesto nožićem izvodi specijalnom mašinicom. Više o puder obrvama možete pročitati na našem prethodnom blogu http://www.arimed.eu/blogovi/puder-obrve/ .

Pigmentiranje usana je moguće izvesti  na način da se popunjavaju cijele usne, samo njihov rub ili pak postizanjem  ombre efekta koji vizualno daje voluminozniji izgled usana. Ovaj postupak idealan je za žene koje imaju blijede, sitne i nejednake usne, a trebale bi ga izbjegavati žene sklone herpesu.

Najboljniji, pa samim time i najmanje traženi tretman je trajni make up očiju gdje se iscrtava očni kapak uz sam korijen trepavica kako bi se postigao gušći izgled trepavica.

Bez obzira za koju vrstu permanentnog make upa da se odlučite, prije svega dobro razmislite s obzirom da su trendovi promjenjivi, a trajnost šminke višegodišnja.

Želite li naučiti više o najpopularnijim tretmanima trajne šminke upišite naš promotivni PERMANENT MAKE UP PAKET!  Više o paketu možete saznati  OVDJE.

Gradi svoje snove znanjem,
jer znanje je moć!

Dragi budući, bivši i sadašnji polaznici,

Od 11.siječnja 2021. nalazimo se na novoj adresi u Badalićevoj 26a, Zagreb (Trešnjevka).

Kako bismo se svi osjećali sigurno i ponašali odgovorno učionice smo prilagodili trenutnim sigurnosnim mjerama, osigurali vam zaštitne maske i dezinficijense te vas ljubazno molimo da nas posjetite bez pratnje i poštujući preporučene mjere ponašanja uz obavezno nošenje zaštitnih maski i dezinficiranje ruku prilikom ulaska.

Veselimo se vašem dolasku i s nestrpljenjem vas iščekujemo! Sve edukacije upisuju se u radnu knjižicu!