Dijeta za vašu kožu

[:hr]Nažalost, nekada kreme i tretmani za lice nisu dovoljni za izgled zdrave i njegovane kože. Velik utjecaj na kožu imaju i namirnice koje unosimo u organizam. Djelovanje prehrane najviše se može primijetiti kod onih poznatih ‘prištića od čokolade ili majoneze’.

Naravno, prehrana ne djeluje na sve jednako. Neki jednostavno imaju urođenu osjetljivost na masnije namirnice te nakon konzumacije istih odmah mogu vidjeti negativne posljedice u obliku prištića, suhe i dehidrirane kože, te čak prerane pojave prvih bora. Stoga je poznavanje prehrane koja vam odgovora često put do zdrave i sjajne kože.

Voće i povrće

Voće i povrće bogat su izvor antioksidansa koji se bore protiv slobodnih radikala, velikih neprijatelja mlade i zategnute kože. Ljetno razdoblje idealno je za šarene smoothije koji ujedno osvježavaju i bogat su izvor vitamina i betakarotena.

A post shared by Aleks & Pawel (@omyfoodie) on

Riba

Najbolji izvor omega masnih kiselina, vitamina A, D, B3 i B12, te minerala. Ponajviše doprinosi zdravlju krvožilnog sustava koji je zaslužan za cirkulaciju kože, a samim time i za zdravije tkivo u kojem se teže stvara celulit.

Meso

Meso je namirnica bogata proteinima koji izgrađuju stanice, ali isto tako i zasićenim masnoćama koje mogu dovesti do ubrzanog rada žlijezda lojnica, pa tako i do upalnih procesa.

Orašasti plodovi

Također namirnica bogata omega 3 kiselinama, vitaminima te mineralima. Orašasti plodovi pomažu jačanju kože, kose i noktiju. Ali su i izrazito kalorični, i zato treba paziti da se nepretjeruje s dnevnim unosom u organizam. Ne preporučuje se da se prelazi više od šalice dnevno.

Voda

Poznato je da tijelo izgrađeno 70% od vode i zato se za nju kaže da je izvor života. Razni preparati koji služe hidrataciji ne mogu napraviti puno ako je tijelo dehidrirano iznutra. Koža brže gubi tonus, i sposobnost regeneracije, brže nastaju bore, a tako i brže stari. Pazite na hidrataciju kako izvana tako i iznutra, a kako bi vam taj ritual postao primamljiviji, ubacite u nju kriške limuna ili krastavca i uživajte u zdravom i osvježavajućem napitku.

Cucumber water 👌 crisp and refreshing 😊 #helpyoursef #longdogcafe #cucumberwater #waterdetox

A post shared by The Long Dog Cafe (@longdogcafe) on

Izbjegavajte namirnice poput alkohola, kave, velike količine šećera, masne, prerađene i pržene hrane.[:]

Gradi svoje snove znanjem,
jer znanje je moć!

Dragi budući, bivši i sadašnji polaznici,

Od 11.siječnja 2021. nalazimo se na novoj adresi u Badalićevoj 26a, Zagreb (Trešnjevka).

Kako bismo se svi osjećali sigurno i ponašali odgovorno učionice smo prilagodili trenutnim sigurnosnim mjerama, osigurali vam zaštitne maske i dezinficijense te vas ljubazno molimo da nas posjetite bez pratnje i poštujući preporučene mjere ponašanja uz obavezno nošenje zaštitnih maski i dezinficiranje ruku prilikom ulaska.

Veselimo se vašem dolasku i s nestrpljenjem vas iščekujemo! Sve edukacije upisuju se u radnu knjižicu!