BOLJE NEGO PRIRODNE: Najčešće nedoumice po pitanju ugradnje umjetnih trepavica?

Mnoge od nas žele gušće i duže trepavice, a jedan od načina, koji je ujedno i najefikasniji, za to postići je ugradnja ekstenzija trepavica. Pronašli smo odgovore na najčešća pitanja u vezi tretmana čija popularnost i dalje raste.

⟡ KOME JE TRETMAN NAMIJENJEN?

Odgovor za ovo pitanje vrlo je jednostavan- svima. Postoje različite vrste trepavica i tehnika ugradnje te svaka od nas može pronaći ono što želi za sebe. Trepavice nakon ugradnje mogu izgledati kao prirodne- maskara look ili glamurozno dramatične. Jedino ograničenje postoji za ljude koji imaju jako osjetljive oči, odnosno kod kojih je velika vjerojatnost da se pojavi alergija na ljepilo za trepavice. Ako imate osjetljive oči predlažemo da zamolite kozmetičarku da napravi test osjetljivosti na ljepilo, ako ne bude reakcije naručite se na prvi slobodan termin.

⟡ POSTOJI VIŠE VRSTA EKSTENZIJA TREPAVICA, KOJU ODABRATI?

Različiti nazivi kao primjerice trepavice od svile i nerca samo su marketinški trik i ljepši naziv za vrste sintetičkih vlakana od kojih se izgrađuje veličina ekstenzija. Sintetičke ekstenzije sigurne su za oko, ne izazivaju alergije, lako se prilagođavaju prirodnim trepavicama te su izdržljive. Postoje i ekstenzije od prave dlake, no one su iznimno alergene, skupe i teške za održavanje.

⟡KAKO IZGLEDA JEDAN TRETMAN, BOLI LI UGRADNJA EKSTENZIJA ?

Mnoge žene koje su prošle postupak ugradnje trepavica kažu kako im je to iskustvo bilo ugodno i opuštajuće. Tretman u prosjeku traje dva sata, u kojem se prirodne trepavice uz pomoć posebne pincete odvajaju te se na njih lijepe ekstenzije, jedna po jedna ili u snopu ovisno o želji klijentice. Bitno je naglasiti da su ekstenzije trepavica lagane, te da ako je tretman stručno odrađen nećete ih osjetiti.

⟡UNIŠTAVAJU LI EKSTENZIJE PRAVE TREPAVICE, JE LI POTREBNA PAUZA?

Pri stručnom odrađenom tretmanu prirodne trepavice neće pretrpjeti nikakvo oštećenje, neće se prorijediti niti će rasti sporije. Pauze nisu potrebne, pri pravilnoj ugradnji i dobrom održavanju ekstenzije možete imati neprekidno. Uostalom, teško se je vratiti se na staro nakon što se jednom naviknete na izgled oka s ekstenzijama trepavica. Ako se ipak odlučite skinuti ekstenzije nikako to nemojte činiti same jer je velika vjerojatnost da ćete oštetiti svoje trepavice.

⟡KAKO SE ODRŽAVAJU TREPAVICE TE KOLIKO ČESTO JE POTREBNA NADOGRADNJA?

Održavanje ekstenzija nije zahtjevno, sve što trebate redovito raditi je čistiti ih blagom pjenom za čišćenje te ih lagano počešljati malom četkicom predviđenom za to. Možete se normalno umivati, kupati u bazenu ili moru. Ciklus rasta trepavica u prosjeku je 4- 8 tjedana, te bi nadogradnju najbolje bilo izvršiti u tom periodu.

⟡JE LI UPOTREBA MASKARE ZABRANJENA?

Iako najčešće nema potrebe za nanošenjem maskare jednom kada se ugrade ekstenzije, ona nije zabranjena. Efekt će biti puno dramatičniji nego na prirodnim trepavicama. Važno je naglasiti da treba izbjegavati čistače očiju na bazi ulja jer oni mogu oslabiti ljepilo. Ne preporučuje se ni korištenje vodootporne maskare, jer se ona teško skida. Sva ostala šminka je dozvoljena.

⟡KOJE SU PREDNOSTI EKSTENZIJA?

Uštedjet ćete vrijeme jutarnjeg spremanja, uvijek ćete izgledati sređeno, a samim time narast će i vaše samopouzdanje. Komplimenti će stizati sami od sebe.

⟡KONAČNO, KOJA JE CIJENA UGRADNJE EKSTENZIJA TREPAVICA?

Cijena ugradnje kreće se između 300 i 500 kuna, a redovite nadopune idu od 200 do 350 kuna. Ako niste redoviti u nadopunama cijena će porasti jer će i sama ugradnja zahtijevati više ekstenzija.

Gradi svoje snove znanjem,
jer znanje je moć!

Dragi budući, bivši i sadašnji polaznici,

Od 11.siječnja 2021. nalazimo se na novoj adresi u Badalićevoj 26a, Zagreb (Trešnjevka).

Kako bismo se svi osjećali sigurno i ponašali odgovorno učionice smo prilagodili trenutnim sigurnosnim mjerama, osigurali vam zaštitne maske i dezinficijense te vas ljubazno molimo da nas posjetite bez pratnje i poštujući preporučene mjere ponašanja uz obavezno nošenje zaštitnih maski i dezinficiranje ruku prilikom ulaska.

Veselimo se vašem dolasku i s nestrpljenjem vas iščekujemo! Sve edukacije upisuju se u radnu knjižicu!