3 najčešće pogreške u nanošenju rumenila

[:hr]Svi znamo koliko je teško savršeno nanijeti tuš, ali gotovo nitko ne pridaje pažnju tome koliko je teško i zahtjevno pravilno nanijeti rumenilo. Bilo da je riječ o dnevnom ili večernjem makeupu, rumenilo je uvijek važan dio šminkanja koji licu dodaje završnu vedru boju koja nas vizualno čini zdravijima i življima.

No, imajte na umu da je mali znak nepažnje ili neznanja dovoljan da se načine nepotrebne pogreške koje će dovesti do niza suprotnih efekata.

1. Pogrešna nijansa

ISPRAVNO

Keira Knightley – 2015 Producers Guild Awards.

POGREŠNO

Beth Behrs – 2014 amfAR LA Inspiration Gala.

 

Jedina ispravna nijansa rumenila je ona boja koja je na vašem licu kada se prirodno zarumenite, stoga pri kupovni birajte nijanse što sličnije njoj. Svaki drugi ton neće pristajati boji vašeg tena i pudera.

2. Pogrešna formula

Formula rumenila jednako je važna kao i nijansa. Odabiranjem krive formule možete si stvoriti muke s nanošenjem rumenila, s obzirom da svaka formula nije pogodna za svaki tip kože.

  • Rumenilo u prahu

Rumenila u prahu najbolja su za osobe s normalnom i mješovitom kožom. Traju duže nego rumenila u kremi i  jednostavniji su za nanošenje. Puderi mogu samo ‘sjediti’ na koži s jakom teksturom, pa efekt neće biti tako prirodan. Birajte one koji nisu jako pigmentirani i ako primijetite da ste stavili previše – izblendajte ga.

  • Rumenilo u kremi

Ovaj tip rumenila najbolji je za osobe sa suhom kožom. To ne znači da ga osobe s masnijom kožom ne smiju nositi, već će njihova koža prije ‘pojesti’ to rumenilo i ono će nestati. Rumenila u kremi su dobra zato što izgledaju najprirodnije pošto se tekstura upija u kožu. Jedina im je zamjerka što ih je teže nanositi i blendati.

  • Krema/Puder

Rumenilo napravljeno od kombinacije kreme i pudera u prahu savršeno je ako želite dugotrajnost i lako nanošenje. Iako je malo teže za blendati i izgled možda neće biti najprirodniji, odlično je za sve tipove kože.

  • Rumenilo u gelu

Rumenila u gelu napravljena su na vodenoj bazi i pošto stvarno dugo traju, savršena su za masnu kožu. Ako pronađete dobru nijansu, ovo će rumenilo činiti čuda na vašim jagodicama. Od svih, daju najrealističniji izgled, i s minimalno teksture, čini se kao da boja dolazi iznutra.

  • Tekuće rumenilo/Cheek stain

Ovaj tip rumenila zadnjih je godina postao zamjenjiv s pojavom rumenila u gelu, s kojim je puno lakše raditi. Brzo se suše, pa ih je potrebno isto tako brzo blendati, i to samo s prstima. Kao i gelovi, dugo traju i odlični su za masnu kožu, dok bi suhu kožu mogli još više isušiti.

3. Pogrešna pozicija

  • Preblizu nosu
Catherine Zeta-Jones – 2008 Global Leadership Gala.

Kako biste izbjegli ovu pogrešku, ostavite barem dva prsta prostora između nosa i početne točke nanosa rumenila. U suprotnom, mogli biste izgledati kao da ste prehlađeni ili jako crveni.

  • Prenisko na licu
Amber Heard – 2015 premiere of ‘Magic Mike XXL’.

U idealnoj situaciji, rumenilo se ne nanosi ispod točke gdje završava nos. Dio koji ste izblendali smije ići malo ispod te točke, ali ona glavna boja koja je u fokusu mora biti na sredini lica na najdebljem dijelu jagodica. Kada je rumenilo prenisko na licu, vizualno vuče cijelo lice dolje i postaruje.

  • Previsoko na licu
Nicole Kidman – 2015 Women in Film Crystal + Lucy Awards.

U drugu ruku, ne želi imati rumenilo ni previsoko na licu. Nanošenje rumenila preko gornjeg dijela jagodica vam može dati izgled porculanske lutke, umjesto prirodnog rumenjenja. Kao smjernicu za nanošenje rumenila, koristite sredinu svoga uha.

 

Nadamo se da su vam naši savjeti bili korisni! 🙂 Za one koji žele znati više – Provjerite edukaciju za Profesionalnog vizažista u Arimed Učilištu ovdje – www.arimed.eu/edukacije/vizazist-sminker/.[:]

Gradi svoje snove znanjem,
jer znanje je moć!

Dragi budući, bivši i sadašnji polaznici,

Od 11.siječnja 2021. nalazimo se na novoj adresi u Badalićevoj 26a, Zagreb (Trešnjevka).

Kako bismo se svi osjećali sigurno i ponašali odgovorno učionice smo prilagodili trenutnim sigurnosnim mjerama, osigurali vam zaštitne maske i dezinficijense te vas ljubazno molimo da nas posjetite bez pratnje i poštujući preporučene mjere ponašanja uz obavezno nošenje zaštitnih maski i dezinficiranje ruku prilikom ulaska.

Veselimo se vašem dolasku i s nestrpljenjem vas iščekujemo! Sve edukacije upisuju se u radnu knjižicu!